13 reasons why



E primul serial pe care l-am văzut după foartă multă vreme. Am dat de el din greșeală, evident. Ideea în sine e interesantă: o fată se sinucide după ce este bullied (nu știu exact cum să traduc în română, dar cuvântul corect cred că e agresată) de colegii de liceu. Hannah Baker este nouă în oraș și încearcă să-și facă prieteni noi doar că nu prea reușește și ajunge atât de departe încât se sinucide. 

Până aici nimic interesant doar că înaintă să se sinucidă înregistrează niște casete audio în care povestește cam tot ce i s-a întâmplat. Caselete ajung la fiecare dintre cei care au contribuit la sinuciderea sa într-un fel sau altul. Acțiunea se concentrează mai mult asupra lui Clay Jensen, un coleg de liceu dar și de muncă care încearcă să afle ce i s-a întâmplat și care încearcă să îndrepte lucrurile. E destuld e camptivat în sensul că te cam ține în suspans și aștepți să vezi ce se întâmplă next. 

În rest e tipic american: nevoia de a fi popular în liceu, goana după atenția celor din jur și bineînțeles o drama queen