10 ani de Twitter

Nu știi la ce folosește twitter-ul până nu-l folosești... Și odată ce-ți faci cont și începi să-l folosești, nu mai poți renunța la el. La noi nu e atât de popular însă afară este foarte folosit. Poate chiar mai important decât facebook. Cei care nu-l folosesc, îl cam confundă cu Facebook-ul însă seamănă cu rețeaua lui Zuckerberg doar din două puncte de vedere: Like și Share - și Twitter are Like (mai nou) și Share, adică RT (ReTweet). Ar mai fi și Direct Message, însă mai puțin folosit. Dacă citez pe cineva: „Facebook-ul este pentru oameni proști, Twitter-ul pentru oameni deștepți” - nu vă pot zice cine a zis asta... 



Na, anyway, astăzi, 21 martie 2010, Twitter-ul împlinește 10 ani! Mai jos vedeți cele mai tari de pe Twitter: 

Cea mai distribuită poză - cu un numar de peste 3,3 milioane de RT-uri avem: 



Cel mai urmărit cont - cu aproape 85 de milioane de urmăritori, Kate Perry:



Cea mai menționată persoană - Justin Bieber - no comment. 

Cel mai utilizat emoji - recunosc, eu numai pe ăsta îl folosesc! 😂 - În caz că tweet-uiți de pe computăr, aveți aici un link de unde puteți copia emojiile pentru Twitter: https://www.piliapp.com/twitter-symbols/



Cel mai tăguit oraș - nu, nu este Bogata din Târgu-Mureș dacă la asta v-ași fi așteptat, e orașul brazilian, Sao Paolo - a fost tăguit cam de 638 de milioane de ori în ultimii 10 ani. 

Cel mai folosit haștag - eu îl folosesc destul de mult. Poate nu l-am folosit atât de mult în ultima vreme, dar pe la începutul bagam câte un #FF cam în fiecare tweet. 

Cele mai multe tweet-uri pe minut - nu mă așteptam, dar o zic statisticile, finala Cupei Mondiale din Brazilia 2014! Ca să vă faceți o idee, în timpul acelei finale, se scriau cam 618,725 de tweet-uri pe minut. 

Cel mai distribuit cuvânt - cuvântul „love” a fost menționat de 38,8 miliarde de ori de când a fost trimis primul tweet. 

Ar mai fi un lucru, dar mi-e lene să-l scriu, așa că vă las pe voi să-l descoperiți: vezi click aici!