Românie de bronz!

România a reușit să pună mâna pe medaliile de bronz la sfârșitul meciului din finala mică, jucat împotriva Danemarcei la Campionatul European de Handbal. Dacă la fotbal stăm prost, sau mai degrabă foarte prost pe plan european/internațional, iată că fetele de la handbal ne dau motive de bucurie. A fost mare amărăciune după meciul cu Suedia, dar a compensat victoria cu danezele. Chiar dacă unii nu realizează performanța obținută de România, eu zic că trebuie să bucurăm de acest onorabil loc 3. Cine nu și-ar fi dorit mai mult? Sclipesc mai tare medaliile de argint, sau de aur, dar nici cele de bronz nu sunt neglijabile. În condițiile în care fotbalul românesc a ieșit de ceva vreme în decor, și nu pare să se mai redreseze, ne consolăm cu handbalul. 

Meciul cu danezele a fost destul de dificil, mai ales spre final, atunci când Talida, portărița noastră a reușit să pareze ultima aruncare, la scorul de 16-15 pentru noi. Cu Cristina Neagu în mare formă, nu doar în acest meci, ci pe toată durata competiției, România trebuia să facă o figură frumoasă. Un adevărat Messi în variantă feminină pentru handbal, Cristina a devenit cea mai bună marcatoare a turneului dar și cea mai bună jucătoare inter stânga, intrând astfel în Dream Team-ul CE. 


În finala mare, Norvegia s-a cam distrat cu Suedia, și mă bucur pentru acest lucru. Suedia, ca și în 94 la fotbal, a reușit să ne fure o mare bucurie. 

Locul 3 obținut la aceste europene, ne trimite direct la Campionatul Mondial de anul viitor din Brazilia.