De ce se aruncă oamenii de la balcon?

De data asta au nimerit-o cei de la PROtv! Un gest cu adevărat șocant s-a petrecut azi în momentul în care Boc, premierul se pregătea probabil să ne asigure că situația României e sub control, că se îndreaptă spre progres economic și alte bla bla-uri... 



Câtă dreptate scria pe tricoul celui care a sărit de la balcon? Pe tricoul lui scria:

OK, s-a aruncat! Nu mai poate da timpul înapoi, chiar dacă acum regretă ceea ce a făcut, dar oare va avea vreun efect acest gest? Eu zic că s-a aruncat degeaba pentru că clasa conducătoare nu va mișca un deget. Probabil știrea va face înconjurul lumii, așa cum s-a întâmplat cu meciul de kickboxing în varianta multiplayer din parlamentul ucrainean. Sunt curios ce poziție vor adopta celor cărora li se adresa mesajul respectiv. Este evident faptul că nu a procedat bine, dar nu cred că avea prea multe variante, variante care să nu-i provoace răni. Rabdă rabdă dar până când? La tv, mai ales la televiziunile de știri, se vorbește până la cer și înapoi de mult despre situația în care se află țara noastră, dar discuțiile sunt degeaba, pentru că nu au niciun efect. Circ și certuri fără număr (să folosesc niște vorbe din popor), dar ceva concret tot nu se întâmplă. 


Acum vine întrebarea: La ce alte gesturi vor recurge românii pentru a se face observați? Pentru ca cineva de acolo de sus să-și dea seama că ei(noi) chiar există(m)?