ASUS U Bamboo

 SuperBlog 2010: ASUS U Bamboo!

ASUS U Bamboo e unic pentru că e singurul de acest fel din categoria sa, adică cea a laptopurilor. Este primul laptop din lume produs exclusiv pentru cei care prețuiesc mediul înconjurător și sunt ecologiști până la sânge. Ce cadou mai frumos decât acesta, putea ASUS să le ofere împătimiților de ecologie? 



Unicitatea acestui laptop nu se rezumă doar la faptul că s-a renunțat în proporție de 25% la plastic în detrimentul lemnului de bambus, ci și asupra performanțelor, schimbului grafic automat prin intermediul nVidia Optimus, portul USB 3.0 sau prin sistemul de operare rapid ExpressGate. ASUS este primul producător care introduce tehnologia USB 3.0, capabilă să oferă o lățime de bandă de până la 5Gbps, adică de 10 ori mai mult decât transferul care pote fi realizat pe USB 2.0. ExpressGate te duce într-un mediu prebootabil, și asta în mai puțin de 5 secunde - cu adevărat impresionant. În acest mediu prebootabil se deschid 5 aplicații: Web browser, Skype, Photo Manager, Online Gameing și Chat (Y!Mess, MSN, Google talk, AIM, ICQ și QQ). 


ASUS A lansat seria Bamboo în august, anul curent. Numele de bamboo provine datorită faptului că o bună parte a laptopului este acoprită cu lemn de bambus. Cu siguranță experianța în fața unui astfel de notebook este unică și diferită de toate experiențele de până acum. ASUS U43Jc Bamboo este primul laptop care este dotat cu tehnologia nVidia Optimus. Ce înseamnă de fapt această tehnologie? nVidia Optimus schimbă automat grafica mare și discretă la normele vizuale integrate, depinzând de aplicația care rulează pe notebook. De exemplu, atunci când rulează un joc, placa video va folosi NV GT310M cu 1 GB DDR3 VRAM, special creată pentru gameri, dar atunci când navighezi pe net, laptopul va folosi placa încorporată Intel GMA HD pentru a economisi energie.   

ASUS U43 Jc Bamboo vine cu un display LED de 14 inci, capabil să  susțină o rezoluție de 1366x768 pixeli și un aspect ratio de 16:9. Ecranul are un câmp vizual impresionant indiferent din ce unghi îl privești. Acest notebook are o tastatură și un touchpad mai mult decât ideale. Spațiul dintre taste insuflă un stil chiclet. 

Dotat cu un procesor Intel Core i3-370M, de 2.4GHz, laptopurile Bamboo pot suporta orice fel de sarcină indiferent cât de solicitantă este. Navigarea pe net, vizionarea filmelor sau editarea unor texte, fotografii sau altele, reprezintă o simplă adiere. 

Acumulatorul alcătuit din 8 celule, te ține cu ochii ațintiți în laptop mai bine de 3 ore și 30 de minute.


 Specificații Asus U43JC-WX110X:



Procesor
Tip Procesor: Intel® CoreTM i3
Tehnologie Procesor: 32 Nm
Model Procesor: 370M
Frecvență Procesor: 2400 MHz
Cache: 3072 KB
Producător Procesor: Intel
Display
Rezoluție:1366 X 768
Diagonală: 14 Inch
Memorie
Capacitate Memorie: 3 GB
Tip Memorie: DDR3
Frecvență: 1066 MHz
Hard Disk
Capacitate Hard Disk: 320 GB
Viteza De Rotație: 5400 Rpm
Tip Hard Disk: SATA
Placă Video
Tip Memorie Video: Dedicată
Capacitate Memorie Video: 1024 MB
Model: GT 310M
Seria: GeForce
Producător Chipset Video: NVidia
Multimedia
Unități Citire/Scriere: DVD RW
Audio:Un Difuzor
Cititor De Carduri: Da
Cameră WEB: 0.3 MP
Porturi RJ-45: 1
Microfon: 1
USB 3.0: 1
HDMI: 1
VGA: 1
USB 2.0: 2
Intrare Audio: 1
Comunicații
Rețea:10/100/1000Wireless: 802.11b/G/N
Greutate: 2.14 Kg
Dimensiuni (W X D X H): 344 X 241 X 22 - 31.8 Cm
Sistem De Operare:Free DOS


Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog!