Hoame la Mediaș!

Am ajuns acasă după ce am pierdut o zi pe drum. Nu m-am fâțâit, dar atât a durat excursia. Autocarul trebuia să plece din Brno la 23:45 dar a plecat pe la 00:30 fix, că m-am uitat la ceas. În autogară am dat de doi români, iar unul s-a nimenit să vină chiar la Mediaș, Andrei din câte se autointitula și avea, și mai are, cred, vreo 50 și ceva de ani și care a primit viza de muncă în Anglia și... mi-a povestit ffff multe despre viața lui, dar am tăcut mut și ascultam radioul :)). Nu știu de unde avea atâta energie. 

Abia am așteptat să mă așez pe scaun și să dorm. Cu o noapte în urmă abia dacă am dormit vreo 4 ore. Am zis că dorm în autocar, dar din părți. Abia dacă am închis ochii de câteva ori. Mă durea gătu de la scaunu ălă. Fata de lângă mine avea colac de-ălă pentru gât... M-a pornit o invidie :))) Ea dormea liniștită, eu zombie. 


Într-un final am ajuns și la graniță. Aradul arată ca după 10 ani de la al Doilea Război Mondial, cel puțin pe unde am trecut eu. Cladiri foarte multe în paragină. Geamuri sparte. Tramaive vechi. Dezolant! Timișoara arată mult mai bine. Un adevărat oraș european. Înainte să oprim, vine unul dintre cei doi șoferi să ne zică să nu coborâm toți, ci doar cei care trebuie să coboare în Timișoara, că vor veni de-aștia cu alba/neagra să ne zică că a zis șoferul să coborâm 5 minute, cât e pauza și mai ales să nu jucăm alba/neagra cu ei. A zis că sunt pățiți cu alți călători și nu are chef să pierdem timp de stat cu poliția. Nu putea să fie totul roz! :)) Oricum, au coborât ăia și duși am fost. Am adormit și m-am trezit direct în Sibiu. 


Îmi trebuia un bancomat BRD. Știam de cel din centru dar era cam departe. Știam și de cel de la Facultatea de Litere, cel de pe Mihai VIteazu, cel de la Terezian și cel de la gară. Aveam dor coroane la mine, deci taxi sau autozul ieșeau din calcul. Aveam tren la 19:28 și era în jur de ora 16. M-am dus la gară, am lăsat bagajul la cineva, apoi m-am dus la bancomat să scot niște bani, pe urmă la Orange de mi-am luat luat un cod de reîncărcare. Încarc și când să sun îmi arată No SIM card... No mai sună dacă poți. N-am sunat pe nimeni. Mă holban în telefon și răsare de undeva din cer Andrei, cel din autocar și începe să râdă... Am venit cu el până în Mediaș. Pe la 21 și ceva am ajuns și eu acasă... 




P.S. Se mai difuzează genericul ăla pe Acasă TV: acasăăăăă?