Rezidential.net

Fără doar și poate, cea mai bună investiție, după părerea mea este o locuință și cred că mulți dintre voi sunteți de acord cu asta. Investiția e cu atât mai bună dacă locuința se află în București - unde sunt și cele mai scumpe chirii. Ca să vin puțin în ajutorul celor care se gândesc să-și treacă pe nume o locuință am ceva pentru ei... rezidențial.net - aici găsiți apartamente de vanzare Bucuresti dar și în alte orașe din țară.


Site-ul mi se pare destul de OK - îmi place îm mod special widgetul „Caută locuință” amplasat în stânga paginii de pornire. Poți alege în funcție de oraș, de zonă, de numărul camerelor și în funcție de stadiu.  Idee bună cu inserarea convertorului și creditelor. Ce îmi mai place îm mod deosebit e că ai acces rapid la categorii și asta în bara de meniu amplasat în header: Apartament noi, Vile noi, Lux, Știri, Prima Casă 2011, Deco, Evoluție prețuri. În dreptul widgetului, pe prima pagina sunt amplasate cele mai noi locuințe , zona și costul acestora. Puțin mai jos se află o secțiune de știri din categoria Prima Casă, urmată de o altă secțiune - cea de rate la dezvoltator. E destul de bine că există un blog al companiei, pentru că în felul ăsta, se dă dovadă de părerile oamenilor și se ține cnt de ele. Există și un forum, sondaje, evenimente, ceea ce nu poate fi decât bine. Poți alege locuință de pe  Harta Bucuresti- ingenios! :)  

În footer-ul site-ului găsești cam toate înformațiile de care ai nevoie, inclusiv termenii și condițiile, politica de confidențialitate, parteneri, contact, etc. 

Un singur lucru l-aș avea de imputat administratorului site-ului rezidential.net - ar fi fost bun un Live Support - adică să fie și mai aproape de clienți, asta contează foarte mult. Per total, cum am mai spus, site-ul e destul de ok, informație multă - trebuie doar să știi ce-ți dorești. 

Un lucru foarte important, dacă nu cel mai important atunci când vine vorba de o locuință este vechimea ei. S-a pus mult problema asta cu ceva timp în urmă. Poate vă aduceți aminte de bulinele roșii care semnalizau blocurile cu risc ridicat de prăbușire în cazul unui incendiu. E și normal să-ți dorești un apartament într-un bloc cât mai nou. Siguranța înainte de toate. E ca în cazul achiziționării unei mașini. Dacă e veche stai cu frica în sân să nu cumva să rămâi pe drum cu ea. Așa e și în cazul achiziționării unui apartament într-un bloc nou sau vechi. În cel vechi ți-e frică să nu cumva să anunțe domnul Hâncu vreun cutremur. Nu e vorba doar de seisme. Să nu mai zic de țevi vechi de apă/gaz, instalații a căror valabilitate a expirat de mult. Aaaa că tot veni vorba - nu se compară cu nimic, plimbarea de la un etaj la altul cu un lift dintr-un blog vechi. Sunete îngrozitoare, bate curentul mai ceva ca briza mării, ușile nu se închid bine... etc. Sunt multe. Eu am locuit într-un astfel de bloc pe vremea când stăteam în chirie la Sibiu - după mai multe sesizări, administratorul blocului a reușit să încheie un contract pentru un nou lift. Cu blocurile de pe rezidential.net, poveștile de genul ăstă nu-și găsesc ecou. Oricum nu se compară un bloc vechi cu unul nou. 


După ce m-am holbat la locuințele de rezidential.net mi-ar plăcea ceva de genul... să zic că e un fel de top. 

1. Ansamblul rezidențial Imobil nou Sisești - ceva cu două camere ar fi perfect. M-am uitat în primul rând la raportul calitate/preț. Nu prea cunosc Bucureștiul. E la aproximativ 4 km de Piața Presei Libere și de Parcul Herăstrău. Am fost de câteva ori în Piața Presei libere, deci știu cam cum e. Dacă țin cont că-mi plac și parcurile... ar fi prima mea alegere. Prețul e foarte bun, e unul de criză să zic. Un apartament cu 2 camere costă 29.000 euro, având 51.7mp. Mi-ar ajunge și o cameră, dar tot mai bune sunt două. Trebuie să am spațiu suficient pentru a găzdui pe cineva când e nevoie. Rata credului bancar este de 117 euro/lună. 

2. Ansamblul rezidențial: Apartamente în Prelungirea Ghencea cu rate de la dezvoltator - am ales Ghencea pentru a fi aproape de Stadionul Steaua, echipa mea favorită de fotbal. Asta în primul rând. În cel de-al doilea pentru că arată foarte bine. Plata pentru acest tip de locuințe se face în felul rumător: avans 30% și diferența în rate direct la dezvoltător sau plata bani gheață 800euro/mp plus loc de parcare gratuit. 

3. Ansamblul rezidențial Serena Apartments - aceasta ar fi cea de-a treia opțiune. E aproape de Parcul Carol - v-am zis că-mi plac parcurile... și e aproape de centru. Un apartament cu 2 camere e destul de scump, așa că aș accepta și o garsonieră (între 51.086 - 118.881)