Talentatul domn... Mutu!

Cum mai poate fi Mutu considerat urmașul lui Hagi, când în loc să se evidențieze pe teren, el o face în afara lui, și o face extraordinar de bine!? Îl vedem mai mult prin ziarele de scandal decât în cele de sport. Oare dacă Mutu ar fi făcut parte din generația lui Hagi, s-ar mai fi întâmplat așa ceva? Eu n-am auzit niciodată ca Hagi, sau alți fotbaliști din perioada lui să facă prostiile pe care le-a făcut Mutu. I s-au iertat multe pentru că e fotbalist talentat, dar câte i se mai pot ierta? El e fotbalist doar cât timp e pe teren, din păcate. Nici la 30 de ani (de curând 32), nu s-a învățat minte și face prostiile unui copil de 18, 19 ani, care e orbit de viața de noapte și de scandaluri. N-a învățat nimic din greșelile pe care le-a făcut până la episodul sibutramina. Te susține lumea, suporterii, antrenorul, conducerea și tu nu ai pic de recunoștiință... mai mult decât atât ce vrei? Cum să mergi cu prietenii la o petrecere organizată de club, și după două ore să pleci la altă petrecere? Iar a doua zi să nu ajungi la antrenament pe motiv că ai rămas înzăpezit? 



Îi lipsește disiciplina lui Mutu, din păcate, foarte mult. Talentul l-a propulsat până unde a putut, dar succesul nu înseamnă doar talent, ci și disciplină și multe altele. 

Cât despre presa de pe la noi, nu știu ce încearcă să facă dacă îl dau transferat în fiecare zi la câte o echipă! Sincer, nu cred că vreo echipă mare (Galatasaray, Inter, AC Milan, LA Galaxy, etc.) îl vrea, pentru că peste tot pe unde a cam fost, nu a plecat tocmai în condiții amiabile și a adus mai mult prejudicii clubului. A face bine să se întoarcă la Dinamo vreo 6 luni, să se mai potolească. În România nu cred că ar putea juca la o altă echipă, pentru că e dinamovist și de acolo a plecat... Ar fi bine să se potolească, dar e puțin probabil. Mai degrabă ar fi în lumea lui în România... 

E păcat pentru că putea ajunge mare. Eu nu-l pot compara cu Hagi, nici măcar nu-i ajunge la degetul mic, dar în condițiile în care naționala României a ajuns pe locul 53 în lume, după Botswana și alte țări a cărui nume e mai mult decât exotic, trebuie să ne prezentăm cu ce avem mai bun, și nu ne permitem să nu-l luăm în calcul pe Mutu. Sper să aibă o tresărire de orgoliu, acum când cariera lui e pe sfârșite și destul de șifonată și să ne califice pentru europeanul din 2012.