Să intrăm în rând cu lumea!



Dacă tot am vorbit despre blogosfera sibiană, acum trebuie să vorbesc și despre cea mediașană. Nu știu dacă întradevăr există una, cert e că sunt câteva bloguri, chiar interesante. De fapt sunt chiar foarte multe... dar problema e arhicunoscută: nu se scrie prea mult, sau se scrie rar, foarte rar. În ultima perioadă s-a tot vorbit despre trafic, despre numărul vizitatorilor unici... Cât de mult contează acest lucru? Pentru unii se pare că menținerea în viață a unui blog, este dată chiar de acest aspect. Pe unul dintre blogurile medieșene am găsit întrebarea: 2 vizitatori! Mai are rost să scriu? Aici motivația e foarte clară - lipsa de vizitatori. 

În primul rând nu trebuie să scrii pentru cineva, ci să scrii pentru tine. Nu am scris niciodată pentru cineva sau pentru că am fost oarecum constrâns, să nu zic obligat. E simplu! Trebuie să scrii din plăcere. Dacă pornești cu un astfel de gând (nu mai scriu că nu am vizitatori...), atunci mai bine nu-ți fă blog. Nu te poți naște direct mare - trebuie să existe niște etape - e exact ca în viață! Întâi ești bebluș și apoi începi să crești - iar toată chestia asta durează. Depinde de tine ritmul în care crești. Foarte sincer vă spun că nu sunt prea interesat de trafic pentru că știu că n-o să fac bani din blogging. Oricum nici nu am prea mulți vizitatori unici pe zi/săptămână/lună/an sau cum vreți voi să o luați. N-o să ajung niciodată la 10.000 de vizitatori unici pe zi și n-o să mă pot întreține niciodată din blogging. Blogul nu e un loc de muncă (cu mici excepții, pe care cred că le cunoașteți și voi)! Că poți face și bani cu el, e cu totul altă poveste. 

Reiau ideea din postul anterior, aceea că suntem toți suntem niște jucători de câmp, jucăm în aceiași parte, dar nu ne cunoaștem coechipierii. Dacă vrem ca echipa asta să câștige, trebuie să lucrăm în echipă. Mediașul e un fel de echipa a II-a a Sibiului... 

Și dacă tot a venit vorba de Mediaș, trebuie să amintesc de lecturile urbane care vor avea loc sâmbătă, în parcul din cartierul Vitrometan, de la ora 17. Mai ieșim și noi în față! Sper să fie lume multă!