Liana Buzea - Speaker TEDxSibiu


Următorul speaker de la TEDxSibiu pe care îl iau la puricat este Liana Buzea. Ea e cea care a inițiat acțiunea de amploare care a avut loc în România pe 25 septembrie, ”Let's do it Romania!” 

Liana a lucrat pentru numeroase proiecte de mediu încă din 2003 pe când era studentă. A terminat Academia de Studii Economice din București în 2005.  A fost project manager la ANOSR iar în prezent este președintele EcoAssist, o asociație pentru protecția mediului înființată în 2008, pe care tot ea a fondat-o. EcoAssist a început ca un proiect ecologic personal, după care s-a extins, formându-se 3 echipe care operează la ASE București, Universitatea din București și Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, tot din București.


Pe vremea când era încă studentă, Liana a implementat un sistem de colectare a deșeurilor la universitatea la care învăța, proiectul fiind adoptat apoi și de alte universități. Probabil a fost un prim pas pentru tot ceea ce a urmat. 

În 2007 a inițiat alt proiect: 1 Mai Ecologist! Acesta prevedea ecologizarea pădurii Băneasa - părea o mică scânteie din Let's do it Romania! Până în 2009, a implementat mai multe proiecte de gestionare responsabilă a deșeurilor. 

Liana își ocupă mai tot timpul liber cu fel și de fel de proiecte. De exemplu pentru proiectul Let's do it Romania! a uitat ce înseamnă timpul liber pentru 16 luni, cât a durat organizarea acestuia. 

Va fi destul de interesant ce va avea de zis la TEDxSibiu despre ce înseamnă pentru ea lupta pentru un mediu mai curat. Merită ascultată! 

Liana Buzea pe:


TEDxSibiu va avea loc pe 29 octombrie la Hotel Ibis!