Tarom

SuperBlog 2010 - Proba a-12-a - Probă de zbor: TAROM la orizont!





Din fericire am zburat și eu cu avionul, din nefericire, nu cu TAROM - și asta pentru că acolo unde am fost fost eu, celebra companie aeriană românească nu mai execută curse din 1992. Cea mai veche comapanie aeriană românească și-a luat pentru prima dată zborul în 1954, cu origini în 1920. În prezent, TAROM decolează și aterizează pe 53 de piste din Europa, Asia și Africa. Cea mai importantă schimbare care s-a produs în cadrul societății a fost aderarea la Alianța SkyTeam, a doua alianță aeriană din lume, după Star Alliance - deci TAROM chiar înseamnă ceva. Ca să vă faceți o ideea despre această alinață trebuie să zic că SkyTeam înglobează companii aeriene precum Air France, Alitalia, Air Europa, Delta Air Lines sau KLM. În prezent operează 898 de destinații din 169 de țări. În medie au loc câte 13.000 de decolări în fiecare zi și un număr anual de 384 de milioane de pasageri. TAROM este cel mai nou membru al familiei SkyTeam. 


De curând, mai exact începând cu 5 iunie 2010, TAROM a adoptat programul Flying Blue, program creat și utilizat de Air France și KLM. Ce înseamnă Flying Blue ăsta? O serie de avantaje cum ar fi bilete de avion gratuite, dreptul de a transporta bagaje peste limită gratuit, cazări la hotel, inchirieri auto sau călătorii în jurul lumii, mile-premiu (adică poți zbura cu orice companie membră SkyTeam câte mile ai la bord, adică câștigate) valabile pe viață cu condiția efectuării unui zbor odata la 20 de luni. 




„Drumul ne formează, dar destinația ne definește” - acesta este sloganul sub deviza căruia TAROM încearcă să atragă viitorii pasageri. Pe mine mă duce gândul la siguranță... Ținând cont că principalele atribute ale unei companii aerienii de transport sunt, în primul rând siguranța iar apoi confortul - TAROM încearcă să pună pe primul loc aceste ingrediente și asta e foarte bine. Toți pasagerii urmăresc să ajungă la destinație în siguranță. 



Ne naștem călători,
Plecăm de aici, ca să ajungem acolo, că să plecăm din nou...
Drumul ne formează, dar destinația ne definește.
Numai la destinație aflăm cine suntem cu adevărat.



Mă simt ca la ora de română când trebuia să înterpretez poezii :)) Să văd cât de bine mi-am păstrat abilitățiile lteral-artistice. 


Ne naștem călători 
- se pune accent pe „ne”, adică ne include și pe noi, oamenii de rând, dar și pe ei (TAROM), acest lucru simbolizând familia. Sper să nu geșesc dacă spun că TAROM înseamnă o mare familie. 
- implicit asociem cuvântul naștem cu viața. Este un cuvânt care face legătura dintre două lumi - una interioară și una exterioară - foarte ușor putem asimila celestul și terestrul cu aceste lumi - lumea interioară = terestrul și lumea exterioară = celestul. Cu alte cuvinte putem spune că TAROM face legătura între cele două lumi... iar noi putem evada din când în când în această lume, a celestului.
- viața este o călătorie, de aceea suntem călători


Plecăm de aici, ca să ajungem acolo, că să plecăm din nou...
- plecăm, ajungem și iar plecăm - ideea de dinamism, un circuit continuu 
- de fapt ne întoarcem la origini, de unde am plecat


Drumul ne formează, dar destinația ne definește.
- parcurgerea unui drum înseamnă experiență iar atingerea unei destinații, perfecționare.


Numai la destinație aflăm cine suntem cu adevărat.
- destinația este cea care dă verdictul, 
- destinația este cea care eticheatează
- destinația este cea care contează cel mai mult
- destinația este condiționată de siguranță 


Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog!