ASUS Ares - Final destination!



SuperBlog 2010: Proba a 15-a: ARES, chintesența filosofiei jucătorilor: fără compromisuri!




Cea mai puternică placă grafică creată până acum, se numește Ares și poartă semnătura celor de la ASUS. Ares înseamnă inovație până la cel mai mic detaliu. Până ce și dispozitivul în care e ambalată, te face să te simți ca James Bond. O servietă cât un laptop, gravată cu numele celebrului zeu al războiului denotă importanța cu care este tratată această placă video, poate și pentru că s-au produs doar 1000 de bucăți. Servieta conține și un mouse marca Republic of Games. 

La putere pe care o degajă, Ares încorporează două procesoare grafice Radeon HD 5870, 4 GB GDDR5 (a 5-a versiune a Graphics Double Data Rate). Construit pentru performanță, Ares degajă doar 37 de decibeli. Am spus doar, pentru că în comparație cu ATI Radeon HD 5970, scaote cu 7.5 decibeli mai puțin. 


Designul a fost inspirat de modelul ASUS EN7800GT dual/2DHTV/512M.




Ares măsoară o lungime de 29,21 cm și o înălțime de 12,7cm. Poate singurul minus al acesti plăci grafice îl reprezintă greutatea. Ares cântărește aproape două kilograme jumătate. S-a făcut chiar și o glumă pe seama asta, spunându-se că la cât cupru conține, e suficient pentru a topi o sabie. 



Ares a obținut un rezultat impresionant cu privire la setările (1920 x 1200 pixeli 4x FSAA, a6x AF), 3DMark Vantage Extreme a adunat puțin peste 14.000 de pucnte. Dincolo de o soluție monstruoasă de răcire, cu un cooler axat în centrul plăcii și cu două radiatoare masive din cupru pe părțile laterale, fiecare cu câte 4 conducte de căldură, ASUS a dotat placa grafică cu doi conectori de putere de 8 pini și unul de 6 pini, pentru a asigura suficientă putere de alimentare. Combinat cu cutie PCI Express, conectorii de putere poate oferii Ares-ului o putere maximă de 450 wați. 


Nu știu ce aș mai putea adăuga unui asemenea monstru. Poate să-l compar cu un Ferrari, cu Boeing sau cu un MIG. Este de departe visul oricărui gamer. Păcat că o să se bucure doar 1000 de colecționari




Probabil, întrebarea pe care și-au pus-o împătimiții de tehnologie, este prețul cu care se comercializează. Ei bine, ASUS Ares costă 1.200 de dolari. Prețul e destul de piperat, dar cu siguranță își merită banii, și spun asta datorită performațelor.




Nu îmi pot imagina cu ar rula FIFA pe un asemenea bolid cu două plăci video în CrossFire. Probabil nici n-o să aflu prea curând. 



Vizionarea filmelor va fi o experiență impresionantă datorită tehnologiei ASUS Splendid. Cât despre jocurile video, să zic că prin ASUS Gamer OSD, overclicking-ul se face în timp real iar ASUS Smart Doctor are grijă de el. Asus consumă mai puțin și este mai eficient prin cei 4nm cu care sunt echipate procesorele. Realismul căpătă o nuanță nouă prin intermediul Direct 11. Jocurile nu au fost niciodată mai realiste. Ares e compatibil cu Windows 7. Nu putea lipsi ATI Eyefinity, astfel că poți comuta imagini pe 3 display-uri în caelași timp. 


Specificații ASUS Ares:

Graphics Engine
ATI Radeon HD 5870X2
Bus Standard
PCI Express 2.1
Video Memory    
4G GDDR5
Engine Clock
850MHz
Stream Processor
1600x2=3200
Memory Clock
4800 MHz ( 1200 MHzGDDR5 )
Memory Interface
256-bit x2
DVI Max. Resolution
2560 x 1600
DVI Output
Yes x 2 (Native dual link DVI-I x1; Single
link DVI via HDMI to DVI adapter x1)
HDCP compliant
Yes
HDMI Output
Yes, Native
Display Port
Yes, Native
Adaptor/Cable Bundled
1 x Extended Crossfire Bridge
2 x Power Cable
1 x HDMI-to-DVI adaptor
Software Bundled
ASUS utilities and drivers
Dimension
11 inches x 5 inches
Note
Special metal case
ROG gaming mouse bundled
8+8+6 pin Power connector is required


ASUS Ares a fost premiat de 38 de ori în țări precum: Spania, Malaezia, Singapore, Taiwan, Olanda, Croația, China, Ucraina, Germania, Japonia, Rusia, Serbia, Turcia, Regatul Unit, Ungaria, România și bineînțeles Statele Unite ale Americii. Printre distincții, s-a numărat premii precum: Best Performance Award, Gold Award, Editor's Choice, Best Graphic Card Editor's Choice, Best design, Hot Hardware Approved Award, Innovation sau Technology Award. 


Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog!