Do it my way - BlogWay!

Blogginul a devenit un stil de viață pentru mulți dintre noi, iar un lucru e cert - unii chiar nu pot trăi fără el. Trecerea la tipul de blogging profesionist devine încet dar sigur, o necesitate. Pentru acest lucru, cei de la HostWay s-au gândit la ceva pe măsură. Este vorba despre BlogWay. Acest tip de serviciu, nu doar că îți ofera platforma de care ai nevoie, ci te și promovează, te face și cu bani. În caz că nu te descurci, blogway dispune de un serviciu specializat (SaaS), asta în cazul în care nu te descurci pe cont propriu adica self-managed. Așadar, BlogWay oferă servicii de tip Saas având la bază Wordpress. Eu aș opta pentru un serviciu self-managed pentru că îmi place să descopăr de unul singur lucrurile mai interesante.



Serviciul Self-Managed înclină balanța mai mult spre dezavantaje decât pentru avantaje asta în caz că ești doar un simplu user și nu unul profesionist. S-ar putea să dispui de anumite funcții care te-ar putea ajuta în mod sau altul dar de care tu nu ești conștient. În schimb ai ocazia să te administrezi singur oricând, ceea ce contează foarte mult. Pot spune că este mai la îndemână decât SaaS tocmai din prisma rapidității unor schimbări.

Serviciul specializat (Saas) este pentru cei mai puțini îndemânatici. Dacă ești o persoană care se ghidează după sintagma: ”A lua totul de-a gata!”, atunci ai făcut o alegere inteligentă. Pentru acest serviciu, nu trebuie să ai nevoie de cunoștiințe tehnice de orice fel. Tot ce trebuie să faci e doar să scrii. Căutarea unor widgeturi sau coduri HMTL o să fie istorie. SaaS îți oferă totul pe tavă.

Ce îmi place cel mai mult la BlogWay este faptul că oferă niște template-uri super tari. Păcat că nu sunt free :))

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2009 (PCNews).