Constantin Chiriac - Speaker la TEDxSibiu

Constatin Chiriac este directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu - din 1993 -, profesor universitar la Facultatea de Litere și Arte din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și este speaker la TEDxSibiu.

De asemenea Constantin Chiriac este și directorul „Bursei de performanță” - eveniment organizat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și președintele fundației „Democrație prin cultură”.

A fost numit reprezentanul României în Comitetul pentru Selecția și Monitorizarea orașelor angrenate în cursa pentru titul de „Capitală Culturală Europeană”, astfel că timp de 2 ani - 2010 2012, Constatin Chiriac va îndeplini și acestă funcție. 

Pe cartea de vizită se regăsesc și următoarele: vicepreședintele Asociației „Sibiu - Capitală Culturală Europeană 2007”, secretar general al fundației româno-japoneze ”House of Friends” și fundația româno-suedeză ”Rom-Swed-Aid” Sibiu - Stockholm. 

Ca și actor, Constantin Chiriac a jucat în 45 de piese de teatru, 18 pelicule de film și 23 de episoade one-man show. Printre cele mai recunoscute reprezentații se numără rolurile avute în „Așteptându-l pe Godot”, „Turandot”, „Othello”, „Eu, Rodin” și „Trei surori”. 

Nu cu mult timp în urmă, mai exact pe 15 octombrie, a.c., Constantin Chiriac a primit distincția de Personalitatea Anului pentru o Românie Europeană într-o ceremonie ținută la Casa Poporului și organizată de Fundația Eurolink - Casa Europei.  

Despre ce va vorbi Constantin Chiriac la TEDxSibiu aflăm vineri, 29 octombrie!