România politică în varianta blogosferică!

Încep cu nominalizarea primului ministru al acestei Românii în care sunt sigur că prosperitatea ar fi la ea acasă. Să nu mai zic că porcii (aiă de se taie de Crăciun, nu ăilalți - știți voi care) s-ar înmulți mai mult decât chinezii și ar veni singuri și nesiliți de nimeni la tăiere; am aprinde focul în șeminee cu bancnote; la robinet ar curge apă minerală, sepsi-cola, Heineken, Jack Daniel's, etc., cu alte cuvinte, o adevărată Românie utopică... Thomas Morus ar fi invidios! :))

Așadar, primul ministru l-am desemnat în persoana domnului Piticu. Nu cred că ar putea fi alt blogger mai potrivit decât el pentru acest scaun. Nu l-am ales pe el doar pentru că seamănă cu omologul lui din offline la măsura pantofilor, înățime și ochelari, ci și pentru că practic dar și efectiv e construit pe aceleași structuri fiziologice :)). Consilierii lui sunt piticii gratis :)))   

Ministerul Afacerilor Interne: primul nume care mi-a venit în minte e domnul Subiectiv de la businessday.ro Secretar General ar trbuie să fie Dan Dragomir. 

Ministerul Afacerilor Externe: Chinezu! Da, pe el pentru că numele lui spune multe. China va fi următoarea „Cea mai mare putere a lumii”, și ar cam trebui să ne îndreptăm atenția asupra ei. Fă-ne mari chinezule :)). Titlul de Secretar General se duce la... Boioglu - poate ne bagă vreo pilă, două la americani... :). Ca Secretar de Stat ar fi bun Văduva. Eu zic că ne-am orientat bine către China și SUA. 

Ministerul Turismului: probabil cei mai mulți ați opta pentru Miruna pentru că e blondă și gândește și aduce ceva din Elena Udrea. Nu știu dacă cele două mai seamănă și la altceva decât la culoarea părului și la sex, dar eu nu aleg cu ochii, ci cu inima, așa că la turism îl instalez pe domnul Brainiacro pentru că știe bine locurile de PrinRomânia. La turismul, să-i zicem haotik care e la noi, Secretar General îl numesc pe Dragoș, că tot e un împătimit al turismului. Mirunei o să-i găsesc altă întrebuințare. 

Ministerul Culturii: nu e greu deloc să aleg reprezentantul acestui minister - Make! Bloggerii știu de ce (și nu ăia consumatori de Bergenburger :)) ). Adrian Ciubotariu ocupă funcția de Secretar General iar cei de la Bookblog.ro vor fi Secretari de Stat (că tot sunt mulți) în frunte cu Andrei Roșca.

Ministerul Transporturilor: Zoso pentru că știe cum arată drumurile patriei. Mai mult, chiar le filmează din mașină. Secretarii lui de stat ar fi colegii lui de la TrafictTube.ro Gata, ne și luăm gândul că nu avem autostrăzi. Cred că băieții de la Top Gear își mută sediul emisiunii în România :)) 

Ministerul Mediului și Pădurilor: Pentru mediu nu puteam găsi pe cineva mai potrivit decât pe Liana Buzea (Let's Do It Romania!). Pentru administrarea pădurilor îl avem pe: Pandutzu - nu e nevoie să argumentez alegerea pentru că numele lui spune totul! :)) 

Ministerul Sătătății: Paracetalol ministru iar Adi Hădean Secretar General. Pe Bucurenci îl numesc Secretar de Stat mai ales pentru că nu acceptă salariu, doar e voluntar - deci prestează benevol!!! :)). Ne trebuie și un doctor să aibă grijă de ei. DrCriss te rog să te ocupi de ei :))))) 

Ministerul Finanțelor: Bobby Voicu - dacă el nu știe cum se învârt banii, atunci nu știu care altul ar putea fi ministru de finanțe. Hai Bobby, scoate-ne din criză! :)) În cadrul aceluiași Minister, la Agenția Națională pentru Administrarea Finanțelor, îl pun pe Manafu, pentru că aduce ceva din Bastică Bodu :))) 

Ministerul Infrastructurii: Infrastructura trebuie reorganizată de la temelie, pentru treaba asta îl însărcinez pe Petreanu. Infrastructura trebuie refăcută din temelii. Petrene, fă ce știi tu mai bine! Eh, cred că Miruna would fit (să mai ajute cineva că numai în engleză îmi vin cuvintele) aici - deci e Secretar General! :) 


Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale: E clar că Ștefan Murgeanu se ocupă cu partea ce ține de muncă, Arhi se va ocupa de partea familială a ministerului, că tot își divinizează familia, iar Claudiu Ciobanu va dirija secțiunea ce ține de protecția socială! Mi se pare mie mai atent cu cu cei din jur. :) 


Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului: pentru că e educație, cercetare, tineret și sport, am nevoie de mai mulți oameni, așa că pentru educație, îl pun pe Bendeac frate, că ăsta știe multe și poate și s-ar putea să și facă :)). Pe cercetare cred că-l pun pe Hoinaru, de ce? Nu știu! Întrebați-l pe el :)). Așa... la reprezentativa de tineret m-am gândit la Ligia, că tot e mică, adică nu mai e dar a fost odată :)). Cel mai potrivit pentru Sport e Vlad Dulea, că doar nu a fost degeaba căpitanul echipei bloggerilor triathloniști. Nu poate lipsi CezarV din componență, că tot e nebun (după sport), va fi secretarul principal a lui Vlad. :) 


Ministerul Justiției: Ciutacu în tandem cu Badea. Îi instalez pe amândoi în aceiași funcție. Să vedem pe cine spânzură și pe cine taie ei, că tot sunt cu gura mare! :)) 


Ministerul Apărării Naționale: aici avem nevoie de cineva puternic, arțăgos, care nu lasă nimic să treacă cu vederea. Cred că ar fi bun... Makavelis! Secretar General va fi domnul Whocoolici - aproape vă garantez că nu se va apropia nimeni de România - îi sperie ăsta pe toți! :))

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale: Doamnelor, domnilor, twitteriști, bleggeri, facebookiști, hi5-iști (inclusiv cocalăi și pitzipoance), veterani din al Doilea Război Mondial, marțieni si ce mai sunteți, România va ieși din criză, la fel cum a făcut-o și în 1932-1933, și va  cunoaște o creștere economică mai mare decât cea din 1938, pentru că Ministrul Agriculturii este nimeni altul decât Groparu!!!  Ta-Dam! :)). D-le Gropar te rugăm să scoți grâu și de la six feet under dacă se poate, să ieftinim și noi pânea. Hai că se poate! :)) La departamentul pentru Dezvoltarea Rurală, îl desemnez pe Claus, nu Santa, ci aiuritul :)) 


La Ministerul Dezvoltării Regionale, avem locuri destule: 
- în Banat și Crișana o avem pe Cristina care vede tot ce mișcă PrinArad; 
- în Transilvania, Gigel (alias Ciprian Drăghici) va avea grijă să iasă totul ca la carte. Ăsta chiar pune osul la muncă, că doar e sibien de-al meu.
- în Oltenia, mă las în baza lui Blogatu și asociaților... 
- în Moldova, ar fi potrivită Roxy.
- în Muntenia, o avem pe BadPisi
- în restul regiunilor, mă mai gândesc, sau aștept propuneri. 


Ambasadorul României în Australia: instalat în 2008 ca ambasador al României, la Queensland, Australia, Adriano refuză să-și predea mandatul, așa că acesta rămâne în funcție, deocmadată. Prima reformă adoptată de el, a fost obligativitatea tărierii porcului de Crăciun, în loc de tăierea cangurului de Crăciun, - pe agenda sa, pentru anul 2011, se află tăierea mielului de Paști, in locul tăierii koalei de Paști. Totodată Adriano încearcă introducerea fotbalului în rutina zilnică a australienilor, grav afectați de efectul de seră numit McDonald's!  :))))) 


În sfârșit România e pe mâini bune!!! :))


Nu m-am autoinstalat președinte să nu cumva să se înțeleagă că am fraudat alegerile :)). Cel mai bine e să vă rog, de fapt, să vă provoc pe voi să alegeți șeful statului. Cam cine credeți că ar merita funcția de președinte în România politică în varianta blogosferică, excluzându-l bineînțeles pe cel mai adulat și cel mai iubit blogger român al tuturor timpurilor, adică eu!? =)) Poate fi și unul dintre cei de mai sus, normal! 


Pentru restul bloggerilor, vin cu următorul mesaj: Vă vine rândul la toți, că doar trebuie să-i pensionăm odată și-odată pe ăștia de mai sus! :))