Lucian Vințan - Speaker la TEDxSibiu

Lucian Vințan s-a născut pe 27 august, 1962 la Cisnădie, este profesor universitar doctor inginer și conducător de doctorate în știința și ingineria calculatorelor în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și este speaker la TEDxSibiu

Lucian Vințan este membru al Academiei de Științe Tehnice din România. Principalul domeniu de cercetare este arhitectura avansată de calcul. Articolele sale au fost subiectul unor reviste științifice și sesiuni internaționale în țări precum România, SUA, Anglia, Portugalia, Italia, Austria, Cehia, Ungaria, Polonia, Germania, China sau altele. 

Contribuțiile lui și-au găsit ecou și în alte domenii, cum ar fi: algoritmi avansați de aritmetică binară, microprogramare dinamică, metode analitice de evaluare și optimizare a unor microarhitecturi avansate, modelarea și simularea unor arhitecturi avansate de cache-uri, modelarea și simularea unor noi scheme de predicție a dinamicii a branch-urilor (a introdus conceputl de ”neural dynamic branch prediction”, dezvoltarea unei metodologii de identificare a branch-urilor dificil predictibile și extinderea contextului relevant în vederea predictibilității acestora, etc. 

S-a specializat în importante centre unversitare din Anglia, Irlanda, Spania, Suedia, Germania, și SUA. Munca sa nu a putut fi trecută cu vederea, astfel că  a câștigat premii și renumite distincții. Printre cele mai importante se numără premiul „Tudor Tănăsescu” al Academiei Române și titlul onorific de ”Visiting Research Follower” la Universitatea din Hertfordshire din Marea Britanie. Din 2005 a primit titulatura de expert al Comisiei Europene în domeniul Computing Systems. Valoarea lui Lucian Vințan a fost recunoscută și pe plan local, astfel că în 2000, Universitatea „Lucian Blaga” acordându-i diploma pentru „competență academică deosebită și servicii excepționale aduse„ și diplomă pentru contribuții deosebite la dezvoltarea universității. 

La bagajele de cunoștiințe pe care le posedă Lucian Vințan, probabil îi va fi foarte greu să se încadreze în cele 17 minute alocate, așa că trebuie să fim atenți despre ce ne va vorbi pentru că s-ar putea să fie unica șansă pentru unii. 

Lucian Vințan reprezintă un alt argument pentru a nu rata evenimentul în cadrul căruia vor vorbi cei mai importanți influențatori locali! 

Mai multe informații despre Lucian Vințan pe: 


TEDxSibiu va avea loc pe 29 octombrie în Sala de Conferințe a Hotelului Ibis!