Nume de cod: ASUS UL30!

A debutat concursul SuperBlog 2009 (la care particip) iniţiat de cei de la PCNEWS şi odată cu debutul său, şi prima proba... Normal! D’oh! Ce poţi face într-o zi cu un notebook ce are o autonomie de 12 ore? Da, 12! Ai citit bine. Dacă nu mă crezi, click aici să vezi. ASUS UL30 se numeşte.



Punctele de atracţie, pe lângă faptul că cele 8 celule popmează energie pentru 12 ore, constă în configuraţia parcă de pe altă planetă, iar tehnologia ASUS TURBO33 te duce într-o altă lume. Dacă eşti un împătimit al filmelor HD, atunci cu sigurnaţă ai un motiv în plus să faci pe dracu’-n patru şi să îţi achizioţionezi unul. Responsabil pentru acest lucru este formatul H.264 incorporat. Nu vreau să intru în prea multe detalii şi dau ocazia cititorului să descopere singur, de ce este capabil acest laptop accesând acest link: http://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/asus/ul30a-qx061c-core-2-duo-su7300-13ghz/



Hm... 12 ore. Ce poţi face în 12 ore cu un laptop şi nu unul oarecare?! Un lucru e sigur: cam tot ce nu ai putea face acasă sau la biroul de la serviciu sau oriunde altundeva unde nu ai acces la o priză. Ai putea face multe, ar spune unii: să călătoreşti, să stai la plajă, să te bucuri de aerul tare al vârfurilor munţilor, să-l foloşeşti pe post de walkmen/mp3 prin oraş, sa... mai ştiu eu, etc. În cazul meu lucrurile stau în felul următor: pentru că îmi place fotbalul, muzica şi tot ce ţine de calculator (nici nu se mai pune problema internetului – laptopul fără internet, e ca fotbalul fără suporteri) aş încerca să la mixez. Dacă împletesc primul element cu ultimul, rezultatul ar cam fi ăsta: mă duc la sala de sport, deschid youtube.com, scriu soccer skills la search şi încep să pun în practică ce văd acolo. Aproape întotdeauna mă uit pe youtube la scheme de joc înainte să ies la un meci cu prietenii, dar le uit până să ajung la teren. Deci ce altă soluţie mai bună decât asta aş putea găsi? Şi acum să includ şi muzica... În pauza dintre reprize sau meciuri mai pun şi câte un imn de Champions League să ne simţim mai fotbalişti, nu că nu am fi... Aş putea afişa un Live Score/Text pe mess... ([...] daninho şutează - neintenţionat, vă daţi seama - milimetric pe lângă stâlpul din dreapta al proprieri porţi, iar scorul rămâne în continuare 9-1 pentru adversari).



Cât de bun ar fi fost un astfel de laptop prin anii ’80, pe vremea „raţionalizării”. Cred că cea mai mare utilitate a unui ASUS UL30 ar fi fost pe vremea aia. Să nu mai punem la socoteală tastatura iluminată, fapt care ar fi făcut lumânarea, obiect decorativ. („-Aprinde lumânarea că nu văd tastele!” – tot la vremea respectivă făceam refererie...).



Una peste alta, cu un ASUS UL30 ai fi cel mai tare din parcare... sau de pe teren.