Liga I sau liga a II-a?

Pe cine supără Gaz Metan Mediaş? Pe cei care nu o pot vedea pe FC Argeş în liga a II-a. Mi se pare foarte normal ca din momentul în care o echipă este retrogradată pe considerente care contravin regulamentului/lor FRF/LPF, ca echipa cu cele mai multe puncte dintre cele retrogradate, să rămână în Liga I, indiferent dacă aceasta se numeste Gaz Metan, Farul, CS Otopeni sau Gloria Buzău. Nu înţeleg de ce se face atât tam-tam pe o chestie mai normală decât răsăritul soarelui. Tot respectul pentru FC Argeş, dar cum se spune: „cine greşete, plăteşte”. Nu cred că jucătorii agreşeni aveau nevoie de „ajutorul” lui Penescu. Poate nu terminau chiar pe 10, dar cu siguranţă nu retrogradau. Asta se numeşte prostie omenească, batjocură faţă de fotbal. Ai o echipă de fotbal, cu jucători buni, unii chiar foarte buni (Cristi Tănase), păi lasă-i frate să câştige fără ajutor. Abia s-au întors din liga secundă şi tu vrei direct în Europa. Ai răbdare. Performanţa nu se face cu mită. Dacă ajungea FC Argeş în Europa, ce făcea Penescu? Mergea la arbitrii?

Nu înţeleg de ce suporterii argeşeni îşi varsă amărăciunea pe cei de la Gaz Metan. Cum am mai spus, putea fi oricare echipă dintre cele patru retrogradate. Probabil ar fi fost la fel. Nu contează că Gaz Metan a scos un punct din meciurile cu FC Argeş, că istora celor două nu se poate compara sau alte aspecte. Aceste lucruri nu au nicio relevanţă. Credeţi că acest lucru îl poate scăpa pe Penescu şi echipa lui?

Adevărul e că şi Horoba nu îşi poate ţine gura şi mai mult încinge spiritele. Face fel şi fel de afirmaţii care nu îi fac bine, nici lui dar mai ales echipei. Părerea mea e că nu trebuie să facă altceva decât să aştepte decizia finală, pentru că oricum afirmaţiile sale nu vor avea nici un efect, nu vor schimba decizia. Nici nu vreau să mă gândesc cum o să fie la meciurile cu Internaţional Curtea de Argeş, asta în cazul în care rămâne Gaz Metan în prima ligă.

Oricum cred că Gaz Metan a arătat ca o echipă de primă ligă, ce e drept, la meciurile de acasă. Rezultatele sunt de-a dreptul impresionante pentru o echipă mică, proaspăt promovată. Victorii cu campioana (1-0) şi vicecampioana României (şi la scor, 5-1), totuşi e ceva. Nu cred că aceste rezultate au fost întâmplătoare. Să nu uitam că şi Rapidul şi CFR-ul au plecat acasă învinşi, iar Dinamo a obţinut un punct cum l-a obţinut.